fbpx

Hvorfor microdoser folk?

Psykedeliske stoffer kan være ulovlige dér hvor du befinder dig. Overhold altid gældende lovgivning og tænk for dig selv- uanset hvad du læser på nettet.

Disclaimer

Video længere nede i artiklen

Psykedeliske stoffer har alle dage været forbundet med dybe og transformative oplevelser. Fra shamanernes spirituelle rejser med ayahuasca til counter-kulturens “turn on, tune in and drop out” bevægelse i 60’erne med LSD. Og her i det nye årtusinde hvor de psykedeliske stoffer igen er på vej ind i rampelyset, i forhold til psykoterapi og i behandlingen af lidelser som depression, angst, OCD, PTSD og afhængighed. 

En voksende mængde forskning viser nemlig at blot en enkelt høj-dosis af et psykedelisk stof, kan booste vores kreativitet, giver os et fornyet syn på livet og gøre os bedre til at løse komplekse problemer. Men selvom psykedeliske stoffer har potentiale til at give os en berigende oplevelse, hvorfor er det så de fleste af os ikke har lyst til det?

1) Det er skræmmende

For det første – det er skræmmende – psykedeliske stoffer er powerful: en enkelt oplevelse kan ændre os for livet. Folk rapporterer ofte om spirituelle, dybe personlige og ekstremt udfordrende og ubehagelige oplevelser. Frygten for et såkaldt “bad trips” er ikke unormal – og selvom der kan gøres rigtig meget for at minimere risikoen for at et “bad trip” forekommer – så er muligheden for at det bliver en dårlig oplevelse til stede. 

2) Det er upraktisk

For det andet; så er det upraktisk. Selve det psykedeliske trip kan vare et sted mellem 6 og 12 timer. Og det er ikke bare noget du “gør”. Det skal forberedes – både fysisk og mentalt i dagene op til.  – men også i dagene efter skal der også være tid til at integrere og behandle opevelsen. Og det er de færreste der kan rykke flere dage ud af kalenderen for at hellige sig en psykedelisk oplevelse.

3) Det skal gøres rigtigt

Og til sidst; det er svært at gøre rigtigt. De fleste studier af store doser med psykedeliske stoffer, er foretaget i optimale omgivelser, med dygtige psykoterapeuter, som guider dig gennem opelvelsen, efter best practice og har strikse sikkerhedsprotokoller og opfølgnings-programmer som sikre at din oplevelse bliver bearbejdet ordentligt. Det er altså svært at gengive hjemme i stuen – også selvom det er en hyggelig stue du har. Så med mindre du kender en dygtig psykoterapuet som har specialiseret sig i at arbejde med psychedelics – må du altså nøjes med ikke-optimalt setup.  

Og det er helt sikkert grunden til at mange også vælger den psykedeliske oplevelse fra: Fordi det er vigtigt for dem at kunne føle sig sikre og tilpasse i omgivelserne i så stor udstrækning at de kan/vil/tør åbne sig til en psykedelisk oplevelse.

Alternativet: Mikrodosering

Derfor er mikrodosering et attraktivt alternativ: for dem som er fascineret af de rapporterede fordele ved psykedeliske stoffer, men ikke er klar til at overgive sig til den fulde oplevelse psykedeliske rejse.

  • Mikrodosering er ikke skræmmende: Dosen er så lav at du ikke mærker noget. – og derfor hvis det bare gøres nogenlunde rigtigt, er der ikke den mindste risiko for at få et “bad trip”
  • Mikrodosering er praktisk: Du gør det som en del af dit almindelige hverdagsliv – der er ikke nogen “tømmermænd” i forhold til at du skal bruge dagen efter derhjemme eller lignende.
  • Mikrodosering er relativt let. Du behøver ikke omgive dig med psykoterapeuter. Det er let at komme i gang – om end det kan tage noget tid at få det optimale ud af det at microdose.

Se Video

Hvorfor microdosing?

Den psykedeliske oplevelse har potentiale til at give os en livsberigende oplevelse! Men hvorfor er det så egentligt at folk vælger den fulde oplevelse fra, og vælger at microdose istedet? Det kan du få svar på i videoen her, hvor der stilles skarpt på 3 grunde til at microdose.Du kan se og læse mere om microdosing på http://microdoser.dk/#microdose #microdosing #mikrodose #personligudvikling #microdoserdk

Slået op af Microdoser i Søndag den 19. januar 2020

Tilkendegivelse

Indholdet i artiklen er skrevet med inspiration- og tilladelse fra TheThirdWave

Har du et spørgsmål?

Stil dit spørgsmål direkte til microdoser, via Facebook Messenger

30 dage på stoffer?


Følg mit eksperiment med mikrodosering, med mig selv som forsøgskanin

Følg microdoser

Følg diskussionen og få besked om nyt indhold og artikler, dér hvor det passer dig

Scroll til toppen