fbpx

Sådan får du fat i mikrodoser

Disclaimer

jeg opfordre ikke nogen til at bryde loven, men til at tænke selv og selvstændigt i forhold til det liv og de værdier de lever efter.

Dansk masterclass om mikrodosering

Mikrodosering er som udgangspunkt ulovligt – det vil sige; det at indtage en mikrodose er selvfølgeligt ikke ulovligt! Din krop er dog stadigvæk din egen ejendom og dit eget domæne. Men når det er sagt, så er det stadig ulovligt at besidde, forarbejde, behandle og indføre stofferne der bruges til at mikrodosere.

Den lovlige vej

I det lys kan man sige at den eneste helt igennem lovlige måde at mikrodosere på, er ved, på knæfald, at spise en opvokset svamp direkte fra jorden. Med munden – uden at bruge hænderne. Om end sundt for for både samvittigheden og de mange gode stræk det måtte give til den nedre del af lænden. Så er det nok for de færreste en plausibel vej igennem et forløb med mikrodosering.

To vigtige spørgsmål

Det første spørgsmål man skal stille sig selv er; er jeg villig til at udføre en offerløs kriminel handling, og se mit eget liv, mit velbefindende og personlige udvikling i den kontekst værende over loven. Og er jeg villig til at tage den risiko der måtte følge med hvis det usandsynlige skulle ske, at jeg bliver opdaget i mit lovbrud. 

Fremskaffelse

Hvis man kan sige ja til de to ovenstående kan man fortsætte til det mere praktiske spørgsmål: hvordan får jeg fat i microdoser? De to mest tilgængelige substanser til anvendelse for mikrodosering er LSD og psilocybin. Så det er med udgangspunkt i disse to artiklen forholder sig. Både LSD og svampe handles ulovligt i mange forskellige sociale kredse. Men hvis du ikke lige befinder dig en en social cirkel hvor den slags er tilgængeligt er der 4 måder hvorpå man kan fremskaffe sig LSD og svampe på.

The Dark web

På internettets mørke sider kan alt i dag købes og sælges, og selvsagt også både LSD og svampe. Artiklen her forklarer ikke hvordan du handler stoffer på The Dark Web – den findes der allerede masser af sider der forklarer. Det kan du finde ved en simpel google søgning. På the Dark web handler du med bitcoin eller lignende crypto-valuta. Og stofferne du køber, får du sendt hjem til dig med posten. Da hverken LSD eller svampe er typiske stoffer der søges efter, og ej heller har en aromaprofil der trænes efter hos politiets hunde, er der teoretisk lav risiko for at dit køb bliver fundet og tilbageholdt. Men chancen er der. 

Gennemsigtighed

Som med alle andre vare du køber på nettet er det en god idé at researche. Især LSD kan være svært at gennemskue. For ofte distribueres det på små stykker trækpapir – og det er derfor umuligt reelt at vide om det er LSD der er på papiret. Hvorimod svampene ofte sælges tørrede og hele – og derfor let kan genkendes og verificeres.

Ulemper ved The Dark Web

Dog er der på mange af siderne hvor stoffer kan købes på the Dark web anmeldelser fra tidligere købere – som kan hjælpe dig med at verificere at sælgeren du handler med er reel. Den store ulempe ved the Dark web, ud over risikoen for at blive opdaget, er videre at du ved at skaffe dine mikrodoser dér også er med til at støtte organiseret kriminalitet. Og selvom du kan retfærdiggøre din egen anvendelse og handling, så kan du ikke redegøre for den fulde værdikæde for dine mikrodoser.

De næste to måder at fremskaffe sig mikrodoser på, omhandler kun svampe. 

Pluk dem selv

I Danmark vokser der flere forskellige psilocybin svampe. Det vil sige at det er muligt at plukke de svampe man har brug for til sit mikrodoseringsforløb. Sæsonen er som med alle svampe bedst fra tidlig efterår og nogle uger frem. Som sagt er der forskellige sorter af psilocybin svampe i Danmark. Derfor er det også vigtigt at du sætter dig ind i hvilken sort det er du har plukket – så du har en idé om styrken. 

Og som med alle svampe du plukker i naturen – er det selvfølgeligt utrolig vigtigt at du har sat dig ind i kendetegn og faretegn ved de giftige svampe, så du er sikker på at du plukker de rigtige. Der findes foraer og facebook grupper som hjælper med identifikation af svampe – også psilocybin svampe. Og spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt. 

Fordele og ulemper ved at plukke svampe

Fordelen ved at plukke selv er at du helt holder dig ude af at være afhængig af andre i forhold til at skaffe dine mikrodoser.  Men samtidig er ulempen også at du kun kan plukke svampene når det er sæson. Og at der er en kurve for at lære at genkende og ikke mindst finde svampene.

Dyrk dem selv

Den sidste og i min optik bedste vej til sin mikrodoser er ved at dyrke sine svampe selv. Det lyder umiddelbart meget mere omstændigt end det er. Men svampedyrkning er faktisk utroligt let, når det gøres med udgangspunkt i et såkaldt svampe kit. Opdatering: Det er ikke alle der finder det let og lige-til at dyrke svampe selv. – og processen kræver tid, efterbehandling og processering. Jeg har derfor lavet et mikrodoserings produkt der er endnu lettere at komme i gang med – se mere længere nede.

Svampe er i sig selv ikke den levende organisme der vokser og gror. En svamp er frugtlegemet på et trådet net af cellevæv kaldet mycelia. Mycelia vokser under jorden i skoven, og skyder svampene op som dets frygter. – ligesom et æbletræ sætter frugter.

Brug et svampe-kit

Med et svampe-kit køber du den levende mycelia og venter på at svampene skyder op. Det er utrolig let at administrere. Et kit kommer typisk med mycelium i en en plastikboks og med en tilhørende plastikpose. Og det eneste du skal gøre er at tage låget af plastikboksen og stille den ned i plastikposen og lukke posen. Efter 7-10 dage begynder svampene at skyde op. 

Et lille hul i lovgivningen

Et kit koster ca. 50 euro og kan købes fra Hollandske webshops. I Holland er mycelia ikke ulovligt – og teknisk set er det det heller ikke i Danmark. Mycelia indeholder nemlig ikke psilocybin. Så det er retmæssigt set først når myceliaet sætter sine svampe, at du i teorien bryder loven.

Fordelene ved et svampe-kit

Og det er den helt store fordel ved den her løsning:

Du handler med en lovlig forretning i Holland og støtter ikke organiseret kriminalitet.

Grundet lovligheden i Holland er det meget høj gennemsigtighed i markedet og du kan være meget sikker på at få den rigtige svamp du ønsker – og finde masser af tilgængeligt materiale og vejledning til at bruge kittet. Om end du kan risikere at det kit bliver stoppet i posten, og sikker også vil kunne få en bøde for at have indført mycelia med henblik på at dyrke svampe, så er mycelia retsteknisk ikke ulovligt da det ikke indeholder psilocybin. 

VIGTIG note: Min fortolkning

En vigtig note her er, at ovenstående er min fortolkning ud fra bestemmelserne i gældende lovning som lyder:

Svampe og sporer af arterne Psilocybe semilanceata, Psilocybe cubensis eller andre svampe/sporer, som indeholder psilocin eller psilocybin, herunder bl.a. dyrkede, tørrede eller på anden vis bearbejdede svampe/sporer.

Bekendtgørelse om euforiserende stoffer April 2020

Denne bestemmelse fortæller mig at svampe og sporer indeholdende psilocybin eller psilocin er ulovlige. Mine bemærkninger hertil er at der ikke kan bestemmes psilocybin eller psilocin i myceliaet. Først i forbindelse med svampehyfferne (svampefrugtlegemernes udvikling) kan der bestemmes psilocybin og psilocin in svampen (her forstået som helhed af mycelia og svampe-frugtlegemer). Se Retsteknisk Videnskabs rapport omkring bestemmelse af netop psilocybin og psilocin i mycelia. Her lyder konklusionen:

The psychoactive drugs psilocyn and psilocybin were not de- tected in the mycelium, the earliest stage of development of the mushroom. These drugs were identified in the mycelium knots, the earliest stages of the fruiting body of the mushroom.


Gross, ST. Detecting psychoactive drugs in the de- velopmental stages of mushrooms. J Forensic Sci 2000;45(3): 527–537.

Om min fortolkning holder i retten, det ved jeg ikke. Så derfor er det vigtigt at du forstår at ovenstående er min fortolkning af den information der er tilgængelig op imod de bestemmelser der er laver.

Se Video

Sådan får du fat i microdoser

En ting er at ville i gang med at microdose. Noget andet er at få fremskaffet de faktiske doser. I videoen her kan du få svar på hvordan microdoser kan fremskaffes. Og hvilke fordele og ulemper der er, ved de forskellige muligheder.Videoen skal ses som udelukkende informativ til uddannelse- eller studiemæssig brug. Og den er ikke en opfordring til at bryde gældende lovgivning.Husk at du kan se og læse mere om det at microdose på http://microdoser.dk/

Slået op af Microdoser i Søndag den 19. januar 2020

Har du et spørgsmål?

Stil dit spørgsmål direkte til microdoser, via Facebook Messenger

30 dage på stoffer?


Følg mit eksperiment med mikrodosering, med mig selv som forsøgskanin

Følg microdoser

Følg diskussionen og få besked om nyt indhold og artikler, dér hvor det passer dig

Scroll til toppen