fbpx

Sådan mikrodoserede jeg

Artiklen her er en del af en serie

Denne artikel indeholder personlige observationer, anekdotisk evidens og subjektive refleksioner. 
Indholdet skal ses som rent informativt til studie- eller uddannelsesmæssigbrug, og det er på ingen måde en opfordring til at bryde gældende lovgivning, eller til at eksperimentere med ulovlige substanser.

Disclaimer

Video længere nede i artiklen

“Skal man bare spise dem og så læne sig tilbage?”

Et meget passende spørgsmål at starte den her blog med. Jeg vidste jeg ville i gang med at mikrodosere. Jeg havde gjort mig tanker om både fysiske, psykiske, sociale og juridiske konsekvenser. Jeg havde fundet ud af hvilket stof jeg ville mikrodosere – og ud af hvordan jeg skulle få fat i det. Jeg havde sågar fået lavet mine førstet mikrodoser i form af kapsler, med tørret svampe-materiale. Jeg var efterhånden meget tæt på at kunne starte mit eksperiment, men to ting stod stadigt uklare for mig:

  • Hvordan, hvor ofte og hvornår skulle jeg tage mine mikrodoser?
  • Hvordan- og hvad ville jeg måle i forhold til min udvikling og min intention for forløbet.

Se artiklen om hvordan jeg lavede mine mikrodoser

Protokollen

I forhold til hvornår og hvor ofte jeg skulle tage en dose, valgte jeg at følge Fadiman protokollen. Fadiman protokollen byder at tage en dose hver 3. dag. Og bruge de 2 dage mellem doseringerne på at mærke sig selv, i en helt normal og ikke-påvirket tilstand. 

Protokollen specificeres som: dose day, transition day, normal day – repeat. Så en dag hvor du doserer – og eventuelt bemærker en forandring. En transition day – eller overgangs dag hvor du eventuelt måtte bemærke en effekt fra dosen dagen før. Og slutteligt en normal dag, hvor al effekt fra dosen er ude af kroppen igen, og du derfor må formodes at være helt normaliseret.

Mikro-integration

Det tiltalte mig meget at protokollen fordrede en form for mikro-integration. Hvad end jeg erfarede de dage jeg doserede, ville straks kunne blive overført til almindelige dage. Hvor det så var mit eget arbejde og værk, at få erfaringerne indarbejdet i det liv jeg lever. Eller set fra et neurologisk perspektiv: Nogle dage ville give mig højere neuroplasticitet, og øge muligheden for at forme nye neurale koblinger. Og de efterfølgende dage ville jeg så selv skulle “gå ned af de nye stier” i hjernen, i forhold til min kognitive adfærd. – Og træne eventuelt nye måder at tænke på.

Jeg har haft mange psykedeliske oplevelser og indre rejser, hvor jeg har erfaret store indsigter i mit liv. Indsigter som jeg har haft lyst til at handle på, men ikke altid har haft held med at integrere tilbage ind i det normale hverdagsliv bagefter. Med mikrodosering og Fadimans protokol virkede det til, at der var en anden rytme og præmis i forhold til at få indsigterne integreret. Det ville selvsagt være langt mere subtile indsigter der ville blive høstet, end de store “big bang” indsigter der kan følge med en psykedelisk oplevelse. Med Fadimans protokol ville jeg ikke komme til at dosere på faste ugedage, så jeg måtte have mig et system, så jeg kunne holde styr på hvilke dage jeg skulle dosere.

Styr på dagene

Som den store LEGO fan jeg er, var det oplagt at bygge en lille doserings-kalender ud af LEGO. På en lille plade arrangerede jeg en række gule og blå klodser. Hver klods repræsenterede en dag. Og farven fortalte mig om jeg skulle tage en dose eller ej. De blå klodser var doseringsdage. En lille LEGO mand skulle så få lov til at hoppe fra klods til klods og fortælle mig om det var dose-day eller ej. Jeg placerede kalenderen i mit køkken, ved siden af mine vitaminpiller. Og hver morgen kunne jeg så flytte den lille LEGO mand til en ny klods.

Artiklen fortsætter længere nede

Get Dosed

Tilmeld dig The Dose

Anbefaling

Fadiman, og andre i øvrigt, anbefaler at man spiser sin dose som noget af det første man gør om morgenen. Både så man udfører så mange af sine almindelige gøremål i konteksten af mikrodosen. Og videre for at undgå at eventuelle opkvikkende virkninger fra dosen, gør det svært for én at falde i søvn om aftenen. Uanset hvilken protokol du følger. Eller om du har fundet på din egen, så anbefales det at du holder pauser i perioder. Jeg besluttede mig for at jeg ville starte med at følge protokollen og mikrodosere i 30 dage.

Min intention

Min intention for at mikrodosere var egentlig ret kompleks. Det var et mix af nysgerrighed og ønsker omkring min personlige udvikling: Ville jeg blive mere kreativ? Ville jeg blive bedre til mit arbejde? Ville jeg ændre mig? Samtidig var der også et kæmpe aspekt af lysten til at lave et projekt ud af det. Det her projekt. Og der var mange tanker omkring hvordan projektet skulle udformes og dokumenteres – både før, under og efter selve forløbet med at indtage doserne. Og slutteligt ville jeg gerne gå til det hele med en høj faglighed og selv-videnskabelig justits. Så der var også tanker og intentioner omkring opsamling og måling af data – og om hvordan jeg skulle kvantificere positiv og negativ progression.

Lidt af det hele

Det var super svært for mig at skille tingene ad. Så jeg gjorde lidt af det hele: Jeg reflekterede over mig selv, hvor jeg var i mit liv, og hvilke dele af mit liv jeg gerne ville være bedre til at indfri eller begrænse – afhængigt af karakteren. Jeg testede mig selv med IQ tests, kreativitet tests, mentalt-velbefindende tests og så videre. Min tanke var at jeg løbende undervejs ville genbesøge de forskellige tests og se om min score havde flyttet sig i den ene eller anden retning. I forhold til projektet udarbejdede jeg en ret omstændig produktionsplan for hvad jeg gerne ville have indfanget af indhold mens projektet kørte. Jeg besluttede mig blandt andet for at jeg ville føre en video-dagbog under forløbet.

Se min video

Sådan microdoserede jeg

Skal man så bare spise dem og så læne sige tilbage? Et passede spørgsmål for dette afsnit af microdoser. Et afsnit hvor jeg stiller skarpt på hvordan jeg valgte at ville microdose – samt mine overvejelser omkring intentioner og formatet til det her eksperimentSe mere om microdosering på microdoser.dk Bliv en del af Microdoser Fællesskabet her på facebook. Her kan du stille spørgsmål og komme med kommentarer.#microdosing #mikrodosering #mikrodosierung #mikrodosa #mikrodoseringar #microdosingpsilocybin #microdosingpsychedelics

Slået op af Microdoser i Søndag den 26. april 2020

Videre herfra

Da jeg ikke kendte til virkningen af det at mikrodosere, var det meget svært for mig at forholde mig til hvad jeg kunne forvente. – især i forhold til alle mine ønsker og intentioner for forløbet. Var jeg totalt urealistisk eller ville jeg blive et “overdrive” af kreativitet og et supermenneske som kunne alt i bedste Limetless stil? Uanset hvad, så var jeg nu klar til at starte forløbet med de 30 dage, med mikrodosering. Se og læs med, når jeg tager min første dose.

Artiklen her er en del af en serie

Følg microdoser

Følg diskussionen og få besked om nyt indhold og artikler, dér hvor det passer dig

Har du et spørgsmål?

Stil dit spørgsmål direkte til microdoser, via Facebook Messenger

Scroll til toppen