fbpx

Sådan blev jeg klar til at mikrodosere

Artiklen her er en del af en serie

Denne artikel indeholder personlige observationer, anekdotisk evidens og subjektive refleksioner. 
Indholdet skal ses som rent informativt til studie- eller uddannelsesmæssigbrug, og det er på ingen måde en opfordring til at bryde gældende lovgivning, eller til at eksperimentere med ulovlige substanser.

Disclaimer

Video længere nede i artiklen

Den letteste del af det her projekt, det var at sige “ja,”

– altså det at sige to-bogstavsordet “ja”. For i kølvandet på det “ja” fulgte en lang række spørgsmål og overvejelser. Spørgsmål og overvejelser, som jeg var nødt til at forholde mig til.
Mine overvejelser og spørgsmål faldt ind i 3 overordnede kategorier:

Påvirkning

I den her kategori landede alle de overvejelser som havde med mig at gøre. Altså med min krop, mit sind og min hjerne at gøre. Det var overvejelser såsom:

 • Er det farligt at mikrodosere?
  • Både akut og i forhold til langtids effekten?
 • Kan jeg blive afhængig?
 • Hvordan gør det ved mig?
  • – hvad sker der inde i min hjerne?
 • Hvordan vil jeg kunne mærke påvirkningen?

How-To

Den her kategori samlede de overvejelser jeg gjorde mig i forhold til det praktiske og de procedurer der måtte forbinde sig til at ville mikrodosere. Det var overvejelser såsom:

 • Hvad skal jeg tage?
  • Altså hvilket stof?
 • Hvor meget skal jeg tage?
 • Hvor tit skal jeg tage det?
 • Hvordan får jeg fat i det stof jeg skal bruge?
 • Hvad siger lovgivningen?
 • Hvad er risikoen?

Det sociale økosystem

Den sidste del handlede om mit økosystem – min familie, venner, og arbejdsplads. Da jeg vidste jeg ville lave et projekt ud af det, og dermed dele mine erfaringer offentligt var der yderligere en række overvejelser jeg var nødt til at forholde mig til:

 • Hvor meget skal jeg dokumentere?
 • Hvad siger min arbejdsplads til det?
 • Hvad siger min drengs mor til det?
 • Kan jeg straffes ved at dokumentere at jeg har indtaget et potentielt set ulovligt stof?

Masser af viden om mikrodosering

Den første del viste sig at være den letteste – for der findes allerede en masse materiale omkring mikrodosering. Ikke kun andre personers anekdoter, men i stigende grad også videnskabelige publikationer. Psykedeliske stoffer i i høj fart på vej ind i det videnskabelige spotlight igen. – ikke kun i forhold til mikrodosering men helt overordnet og generelt.

Paul Austin, som lagde kimen til at jeg ville i gang med at mikrodosere (Se min artikel omkring hvorfor jeg startede med at mikrodosere) står bag NGO og webportalen TheThirdWave. En kæmpe database for alt hvad der er værd at vide om mikrodosering. Fra guides, blogs, vlogs, wiki og videnskabelige artikler. Så efter nogle intensive uger med research kunne jeg sætte flueben ud for mange af de spørgsmål der havde med selve det at mikrodosere at gøre.

Jeg kunne læse mig til at der er generel enighed om at doser af psykedeliske stoffer, så lave som der er tale om ved mikrodosering er uden for de psykiske risicis der ellers kan være ved indtag af psykedeliske stoffer. Og del af de psykedeliske stoffer er kategoriseret som ikke-giftige for det fysiske legeme – og videre kategoriseret som ikke-afhængishedsdannende. Så det satte også flueben ved spørgsmålene omkring farerne.

Læs også

Praktik og teknik

I forhold til det praktiske og mere tekniske blev jeg også klogere. Jeg blev klogere på hvordan – altså på hvilken protokol jeg skulle vælge i forhold til at tage mine mikrodoser. Det vil sige hvornår og hvor tit jeg skulle tage en dose. Men jeg stod stadig tilbage med det store spørgsmål omkring hvilket stof jeg så skulle mikrodosere – og ikke mindst – hvordan jeg skulle få fat i det.

Hvad mon folk vil sige?

Den sidste kategori af spørgsmål og overvejelser var straks sværere blot at læse sig til. Der var ingen guides til “sådan fortæller du din chef at du mikrodoserer”  – eller “er det okay at mikrodosere når du er far – og fortælle det til resten af verden”. Men heldigvis havde min generelle reasearch omkring emnet givet mig en ro i maven i forhold til mange af de spørgsmål jeg forventede at blive mødt med fra mine peers.

Artiklen fortsætter længere nede

Get Dosed

Tilmeld dig The Dose

Arbejdet

Så med lidt nervøse sommerfugle i maven, tog jeg en snak med min chef og fortalte ham om mit projekt. Jeg arbejder på verdens bedst arbejdsplads – hands down. – min chef var super cool – og havde tidligere selv hørt om fænomenet, da det er ret udbredt at mikrodosere i silicone Valley og tech-branchen. Så han gav mig grønt lys i forhold til at han nu vidste at jeg mikrodoserede som en del af min hverdag. Og i den forbindelse på et tidspunkt ville dele mine erfaringer omkring det. – også i lyset af at være et semi kendt ansigt i konteksten af min arbejdsplads.

Familien

Den næste jeg tog fat i var Nina, min drengs mor – og min eks kone. Vi har et fantastisk godt forhold – og vi deler alt i vores liv med hinanden. Så jeg havde en forventning om at hun også ville støtte mig i det her projekt. Også i den del der handlede om at dele det med resten af verden. Og dermed også at udstille mig selv i en situation hvor jeg ville indtage et ulovligt stof, i forhold til vores fælles- og vores drengs sociale netværk. Nina var med – og med hendes støtte faldt en kæmpe del af mit projekt på plads.

Jeg delte også mit projekt med min søster og min bror og med deres kendskab og accept følte jeg at min sociale baseline med arbejde og nærmeste familie var på plads.

Jeg har under mit eksperiment delagtiggjort en del af mine venner i det også – og har kun mødt støtte, gode kritiske spørgsmål og input. Der har ingen foragt eller fordomme været knyttet til det har jeg haft gang i.

Loven

De næste spørgsmål handlede om det med at dokumentere at jeg potentielt set gjorde noget ulovligt. Både i forhold til mit omdømme – men i høj grad også i forhold til eventuelt at kunne retsforfølges.

Det gjorde jeg mig rigtig mange tanker omkring – så mange at de kommer i en video for sig- omhandlende både mig valg af stof til mikrodosering, om hvordan jeg fik fat i det, og hvilke forholdsregler og selvjustitts jeg valgte at tage i forløbet.

Se min video

Sådan blev jeg klar til at microdose

Den letteste del ved det at sige "ja" til at ville mikrodose – var at sige ordet "ja". For herefter fulgte en lang række spørgsmål og overvejelser jeg var nødt til forholde mig til. I videoen her kommer du med gennem mine overvejelse fra hvordan man fortæller sin chef at man microdoser. – Til spørgsmål om helbred og det praktiske der lægger sig til det at microdose.Denne video er en del af en serie. Se forrige afsnit her:https://www.facebook.com/microdoserdk/videos/1615217898618992/Se mere om microdosing på https://microdoser.dk

Slået op af Microdoser i Torsdag den 16. april 2020

Og hvad så nu?

Nu var der retning på overvejelserne, og svar på mange af spørgsmålene. Jeg følte jeg var kommet langt tættere på at starte mit faktiske eksperiment med mikrodosering op.

Der var stadig et par ubesvarede – men meget relevante spørgsmål der skulle besvares. Nemlig spørgsmålet om hvilet stof jeg skulle mikrodosere – og hvor og hvordan jeg skulle få fat i det.

Hvordan det gik, kan du se og læse mere om i det næste afsnit: Mit valg af stof til microdosing

Artiklen her er en del af en serie

Følg microdoser

Følg diskussionen og få besked om nyt indhold og artikler, dér hvor det passer dig

Har du et spørgsmål?

Stil dit spørgsmål direkte til microdoser, via Facebook Messenger

Scroll til toppen